ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ "Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

17 Ιουνίου 2013 στις 13:00

ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ

Είσοδος ελεύθερη

 

Το Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής «ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης με τίτλο: «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗ» την Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 στις 13:00 στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ - Αίθουσα «Prive».

 

Η ειδική εικονογραφημένη έκδοση που εξέδωσε πρόσφατα το Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής “Νίκος Σοφιαλάκης” παρουσιάζει το χρονικό της ομώνυμης Μάχης μέσα από την εικαστική ματιά του καλλιτέχνη, ο οποίος αναπτύσσει το θέμα σε εννέα αφηγηματικού χαρακτήρα πλάκες και διηγείται το ιστορικό αυτό γεγονός, που σημάδεψε ανεξίτηλα όχι μόνο την Ελληνική αλλά την Παγκόσμια Ιστορία.

 

Η έκδοση περιλαμβάνει, εκτός από το Προλογικό Σημείωμα του Ιδρυτή και Προέδρου του Κέντρου Αντιναυάρχου (εα) Π.Ν., Γεωργίου Π. Χρανιώτη, δύο εκτεταμένα κείμενα που συνιστούν Πρωτότυπες Μελέτες, συμβολές για μιαν εμβάθυνση στη νεοελληνική γλυπτική από τον Δημήτρη Παυλόπουλο,  Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ζέττα Αντωνοπούλου, Ιστορικό Τέχνης, Προϊσταμένη Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων και Υποψήφια Διδάκτωρ του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκρητίου Ενώσεως.

 

Μετά την παρουσίαση της έκδοσης θα ακολουθήσει cocktail στο φουαγιέ της Αίθουσας «Prive»

 

 

Please reload