top of page

του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής "Νίκος Σοφιαλάκης"

ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΡΧΙΚΗ   >  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ  >  ΝΕΑ & ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απονομή Υποτροφίας "Νίκος Σοφιαλάκης" για το 2012

Οκτώβριος 2012Η Υποτροφία "Νίκος Σοφιαλάκης" για το 2012 απονέμεται στην πολυτάλαντη Caroline Coleman, εικαστική ψυχοθεραπεύτρια. Το ενδιαφέρον της Caroline για το ενοποιητικό ρεύμα στην τέχνη την οδήγησε στην  αγιογραφία και στην πλούσια πνευματική έκφραση των εικόνων.  Η Caroline, που διανύει το τρίτο έτος στο Icon and Wall Painting Diploma του Προγράμματος Λειτουργικών Τεχνών (Liturgical Arts Program) στο Prince's School of Traditional Arts, απέσπασε την Υποτροφία με την άριστη επίδοσή της στο Πρόγραμμα αλλά και με το ενδιαφέρον της για τη δύναμη των συμβολικών εικόνων στη σύγχρονη εποχή.​Εικονιζόμενο αριστερά: έργο της Caroline Coleman

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε:  Prince's School of Traditional Arts

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Το Κέντρο Online

Χριστουγεννιάτικο Bazaar στο Ίδρυμα Β.&Μ. Θεοχαράκη

Κυριακή, 2 Δεκεμβρίου 2012


​Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 1 & 2 Δεκεμβρίου 2012 το χριστουγεννιάτικο Bazaar του Art Shop του Ιδρύματος Εικαστικών Τεχνών και Μουσικής   Β. & Μ. Θεοχαράκη. Με χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Ιδρύματος, την Κυριακή 2 Δεκεμβρίου 2012, όπου εκτός των άλλων, είχαμε την ευκαιρία να συναντήσουμε τον κύριο Φώτη Παπαθανασίου, Γενικό Διευθυντή του Ιδρύματος αλλά και να επισκεφτούμε την εξαιρετική έκθεση- αφιέρωμα στον Νικόλαο Γύζη - έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους της περίφημης Σχολής του Μονάχου - με τίτλο “Νικόλαος Γύζης - ο μεγάλος  ζωγράφος”.Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 3 Φεβρουαρίου 2012, πραγματοποιείται σε συνεργασία με τη Δημοτική Πινακοθήκη Θεσσαλονίκης, ενώ συμπληρώνεται με πολύτιμα έργα από τις Συλλογές της Εθνικής Πινακοθήκης, του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών, της Πινακοθήκης Αβέρωφ και φημισμένων ιδιωτικών συλλογών.Εκ μέρους του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής “ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ” στις φωτογραφίες διακρίνονται:

Φωτογραφία 1: Δήμητρα Δονδώρου - Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων, Αντιναύαρχος  Π.Ν. (ε.α.) Γιώργος Π. Χρανιώτης - Ιδρυτής & Πρόεδρος, και Νικόλ Χρανιώτη - εγγονή του Νίκου Σοφιαλάκη, Υπεύθυνη Έρευνας

Φωτογραφία 2: Νικόλ Χρανιώτη, Αντιναύαρχος Γ. Χρανιώτης, Δ. Δονδώρου 

 

"Το Παιδί Τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη "στο  Ίδρυμα "Μιχάλης Κακογιάννης"

Σάββατο, 8 Δεκεμβρίου 2012


​Το Σάββατο 8 Δεκεμβρίου 2012, παρευρεθήκαμε στο ΙΔΡΥΜΑ ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΚΟΓΙΑΝΝΗΣ στην εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 55 χρόνια από το “ταξίδι” του Νίκου Καζαντζάκη. Η εκδήλωση που οργανώθηκε από τις Εκδόσεις Καζαντζάκη και το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης  με τίτλο: «Το παιδί τιμά τον Νίκο Καζαντζάκη» πραγματοποιήθηκε στο θέατρο του Ιδρύματος Κακογιάννη και περιελάμβανε συναυλία - την καλλιτεχνική διεύθυνση της οποίας υπέγραφαν οι κυρίες Μαίρη Καλδάρα και Νίκη Σταύρου - με την Παιδική Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου, το συγκρότημα «ΚΑΡΜΑ» και τη συμμετοχή του Λυράρη Γιώργου Σκορδαλού.


Μετά τη συναυλία, ακολούθησε η προβολή της πολυβραβευμένης κινηματογραφικής ταινίας “Zorba the Greek”, το αριστούργημα που αποτέλεσε μοναδικό αντάμωμα της καλλιτεχνικής δημιουργικής  έκφρασης για το Νίκο Καζαντζάκη, το Μιχάλη Κακογιάννη και το Μίκη Θοδωράκη.


Την εκδήλωση “άνοιξε” με σύντομο χαιρετισμό η κυρία Νίκη Σταύρου, Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, η οποία αμέσως μετά διάβασε γραπτό μήνυμα εκ μέρους του Μίκη Θοδωράκη.


Παρόντες στην εκδήλωση μεταξύ άλλων ήταν, ο Υφυπουργός Πολιτισμού κύριος Σταύρος Τζαβάρας, ο ηθοποιός Λάκης Λαζόπουλος - ο οποίος και προλόγισε την ταινία - και πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση της εκδήλωσης, η οποία είχε ελεύθερη είσοδο για το κοινό.Φωτιγραφία 1:  Ο Υφυπουργός Πολιτισμού κύριος Σταύρος Τζαβάρας με τον Αντιναύαρχο Π.Ν. (ε. α.) κύριο Γιώργο Π. Χρανιώτη, Ιδρυτή & Πρόεδρο του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής “ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ”Φωτογραφία 2:  Η κυρία Νίκη Σταύρου, Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, ο Αντιναύαρχος Π.Ν. (ε. α.) κύριος Γιώργος Π. Χρανιώτης, Ιδρυτής & Πρόεδρος του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής “ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ”, και η κυρία Δήμητρα Δονδώρου - Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου

  • Wix Facebook page
  • Wix Twitter page
  • c-youtube
  • c-vimeo

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη - Επίσημη Φωταγώγηση Ζαππείου Μεγάρου

Τρίτη, 13 Νοεμβρίου 2012Με χαρά ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Συλλόγου Φίλων του Ζαππείου και της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας στην εκδήλωση της Επίσημης Φωταγώγησης του Ζαππείου Μεγάρου ενόψει της Παγκόσμιας Ημέρας Διαβήτη στις 14 Νοεμβρίου 2012.  

Η εκδήλωση, που διοργανώθηκε για να ευαισθητοποιήσει το κοινό για τη νόσο, αντιπροσωπεύει την Ελληνική συμμετοχή στη Παγκόσμια Πρωτοβουλία της Διεθνούς Ομοσπονδίας Διαβήτη για την φωταγώγηση ιστορικών μνημείων και κτιρίων σε όλο το κόσμο.  Την φωταγώγηση του Ζαππείου Μεγάρου με το διεθνές μπλε χρώμα του Διαβήτη πραγματοποίησε ο Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, κ. Μάριος Σαλμάς. Στη φωτογραφία η Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ζαππείου, κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου (αριστερά) με την κυρία Δήμητρα Δονδώρου (δεξιά), Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ

 

"Costas Coulentianos - The last of the modern acrobats” στο Μουσείο Μπενάκη

Πέμπτη, 27 Σεπτεμβρίου 2012​Στο Μουσείο Μπενάκη και στα εγκαίνια της  Έκθεσης γλυπτικής με τίτλο “Costas Coulentianos- The last of the modern acrobats”  παρευρέθηκε ο  Αντιναύαρχος Π.Ν. (ε. α.)  κύριος Γεώργιος Π.  Χρανιώτης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής “ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ” συνοδευόμενος  από την Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Κέντρου, κυρία Δήμητρα Δονδώρου.Στη φωτογραφία: Δήμητρα Δονδώρου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής “ ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ” (αριστερά), Θόδωρος Παπαδόπουλος, Manager Art Collection (κέντρο), και Γεώργιος Π. Χρανιώτης, Αντιναύαρχος Π.Ν. (ε.α.) - Ιδρυτής &  Πρόεδρος του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής "Νίκος Σοφιαλάκης"

Επίσκεψη στο Χριστουγεννιάτικο Χωριό του Ζαππείου Μεγάρου 

Σάββατο, 4 Ιανουαρίου 2013


​Στο Ζάππειο, ένα εξαιρετικά ιδιαίτερο σημείο αναφοράς της πόλης μας, εκεί όπου η Παράδοση συναντά την Ιστορία, είχαμε τη χαρά, το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2013 να επισκεφτούμε και να απολαύσουμε το Μαγικό Χριστουγεννιάτικο Χωριό, το οποίο από τις 7 Δεκεμβρίου 2012 έως και τη Δευτέρα 7 Ιανουαρίου 2013 φιλοξενούνταν ακριβώς μπροστά από το Ζάππειο Μέγαρο.Ο εξαιρετικά δραστήριος και δημιουργικός Σύλλογος Φίλων του Ζαππείου με ιδιαίτερη φροντίδα και αγάπη προσέφερε μια χαρούμενη νότα αισιοδοξίας, χαράς, ελπίδας και αλληλεγγύης, στους επισκέπτες του Χωριού, όπου με θέα την Ακρόπολη και το Λυκαβηττό, μικροί και μεγάλοι είχαν την ευκαιρία όλες αυτές τις ημέρες να απολαύσουν, το Καρουσέλ, το Τραμπολίνο, το Τρενάκι, τους Ζογκλέρ και την Χριστουγεννιάτικη Μπάντα, όπως επίσης και την υπαίθρια αγορά ελληνικών προϊόντων και εδεσμάτων.


Το Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής «ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ», στηρίζει τις δράσεις και τις ενέργειες του Συλλόγου Φίλων Ζαππείου και ανταποκρίνεται με χαρά στις προσκλήσεις των εκδηλώσεων του Συλλόγου, ενώ στο άμεσο μέλλον προγραμματίζεται κοινή δράση με κοινωφελή χαρακτήρα.
Όλοι μας έχουμε ζήσει όμορφες στιγμές περπατώντας στους κήπους του Ζαππείου, αναπνέοντας λίγο από τον αέρα μιας παλιάς ρομαντικής Αθήνας, με τις ευωδιές από τις τριανταφυλλιές και τις ακακίες.


Ας βοηθήσουμε όλοι να παραμείνει το Ζάππειο, το σημείο αναφοράς της πόλης μας …Στη φωτογραφία:  Ο Ιδρυτής & Πρόεδρος του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής “ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ” Γεώργιος Π. Χρανιώτης Αντιναύαρχος Π.Ν. (εα), η κυρία Φαίνη Χατζηαθανασιάδου, Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Ζαππείου και η κυρία Δήμητρα Δονδώρου, Υπεύθυνη Επικοινωνίας & Δημοσίων Σχέσεων του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής

Έργα του Νίκου Σοφιαλάκη στην έκθεση "130 Χρόνια Νίκος Καζαντζάκης"

στο Κέντρο Πολιτισμού "Ελληνικός Κόσμος" 

Παρασκευή, 14 Δεκεμβρίου 2012


​Ο «Ελληνικός Κόσμος», σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Καζαντζάκη, το Μουσείο Νίκου Καζαντζάκη και το  Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής «Νίκος Σοφιαλάκης», πραγματοποιούν για πρώτη φορά στην Αθήνα μία Έκθεση-Αφιέρωμα στο μεγάλο Έλληνα συγγραφέα, με τίτλο «130 χρόνια Νίκος Καζαντζάκης».Τα εγκαίνια της Έκθεσης πραγματοποιήθηκαν με ιδιαίτερη επιτυχία την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2012 στο Κέντρο Πολιτισμού του ΙΜΕ, «Ελληνικός Κόσμος», παρουσία εκλεκτών προσκεκλημένων που τίμησαν με την παρουσία τους  τη μνήμη του μεγάλου συγγραφέα και το σπουδαίο έργο του, μέρος του οποίου παρουσιάζεται στην Έκθεση.Χαιρετισμό απεύθυναν ο κ. Δημήτρης Εφραίμογλου, Διευθύνων Σύμβουλος ΙΜΕ, η κα. Νίκη Σταύρου, Διευθύντρια των Εκδόσεων Καζαντζάκη, ο Αντιναύαρχος Π.Ν. (εα) κ. Γεώργιος Π. Χρανιώτης, Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου Νεοκλασσικής Γλυπτικής και ο  κ. Λευτέρης Χαρωνίτης, Μέλος Δ.Σ. του Μουσείου Νίκου Καζαντζάκη.Διαβάστε περισσότερα στο επίσημο δελτίο τύπου στην ενότητα "Δραστηριότητες"

Επίσκεψη Μεταπτυχιακών Φοιτητών του Τομέα Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης στο Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής

Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013​Την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013 πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής «Νίκος Σοφιαλάκης» των μεταπτυχιακών φοιτητών του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών, υπό τον Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης, Δημήτρη Παυλόπουλο.Οι φοιτητές είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στους χώρους του Κέντρου και να μελετήσουν όλες τις ενότητες των έργων του Νίκου Σοφιαλάκη, ενώ ο Καθ. Δημήτρης Παυλόπουλος παρουσίασε τη ζωή και το έργο του γλύπτη, αναφερόμενος στον κλασσικό ρεαλισμό που δεσπόζει στο έργο του, την τεχνοτροπία και την τεχνική του γλύπτη που δούλευε απευθείας στο μάρμαρο με κλασσικά εργαλεία, αλλά και το ενδιαφέρον του γλύπτη για την «ανθρώπινη υπόθεση» που διαπραγματεύτηκε σε όλες του τις συνθέσεις.Στη φωτογραφία (από δεξιά): ο Καθηγητής Δημήτρης Παυλόπουλος, η Υπεύθυνη Επικοινωνίας του Κέντρου, Δήμητρα Δονδώρου, ο Πρόεδρος του Κέντρου, Αντιναύαρχος Γεώργιος Π. Χρανιώτης και φοιτητές του μεταπτυχιακού τμήματος του Τομέα Αρχαιολογίας & Ιστορίας της Τέχνης

Έκθεση Μικρογλυπτικής στο Ένατο Επιστημονικό Συμπόσιο

Παρασκευή-Σάββατο, 5-6 Απριλίου 2013​Τα έργα του γλύπτη Νίκου Σοφιαλάκη παρουσιάστηκαν στο πλαίσιο του Ένατου Επιστημονικού Συμποσίου "ΑΝΑΣΚΑΦΗ ΚΑΙ ΕΡΕΥΝΑ, ΙΧ", του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης του Πανεπιστημίου Αθηνών στις 5 και 6 Απριλίου 2013.  Το Συμπόσιο, που πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Ι. Δρακόπουλος» στο κεντρικό κτήριο του Πανεπιστημίου Αθηνών, αποτέλεσε μέρος των επετειακών εκδηλώσεων της Κοσμητείας της Φιλοσοφικής Σχολής με τίτλο «Φιλοσοφική Σχολή Πανεπιστημίου Αθηνών. 175 χρόνια λειτουργίας (1837-2012) / 25 χρόνια στην Πανεπιστημιούπολη (1987-2012)». Η έκθεση έργων μικρογλυπτικής του Νίκου Σοφιαλάκη (1914-2002) πραγματοποιήθηκε σε συνεργασία με το Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής «Νίκος Σοφιαλάκης».  Η επίσημη παρουσίαση των έργων από τον Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης, Δημήτρη Παυλόπουλο, ολοκλήρωσε την ενότητα «Ανασκαφές και Έρευνες Πεδίου σε Θέσεις Πρώιμων Ιστορικών, Κλασσικών και Ρωμαϊκών Χρόνων» της πρωινής συνεδρίας.Την έκθεση είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν μεταπτυχιακοί φοιτητές και υποψήφιοι διδάκτορες του Τομέα Αρχαιολογίας και Ιστορίας της Τέχνης καθώς και το ευρύτερο κοινό που παρακολούθησε το Συμπόσιο.  Στην έκθεση παρουσιάστηκαν 12 έργα σε μάρμαρο και πηλό που ταξίδεψαν και διακρίθηκαν στο εξωτερικό ως δείγματα της εξαιρετικής τεχνοτροπίας στη μικρογλυπτική του Ρεθύμνιου γλύπτη.

Νέα Έκδοση:  "Η Μάχη της Κρήτης του Γλύπτη Νίκου Σοφιαλάκη"

Μάιος 2013Η έκδοση με τίτλο "Η Μάχη της Κρήτης του Γλύπτη Νίκου Σοφιαλάκη" παρουσιάζει τη μνημειώδη σύνθεση του Ρεθύμνιου γλύπτη με θέμα την ομώνυμη μάχη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και αφηγείται μέσα από την εικαστική ματιά του καλλιτέχνη  το Χρονικό της ιστορικής αυτής μάχης, που σημάδεψε ανεξίτηλα όχι μόνο την Ελληνική αλλά την Παγκόσμια Ιστορία.

Την έκδοση προλογίζει ο Ιδρυτής και Πρόεδρος του Κέντρου, Γεώργιος Π. Χρανιώτης, Αντιναύαρχος (εα) Π.Ν., ενώ τα κείμενα φέρουν την υπογραφή του Δημήτρη Παυλόπουλου, Επίκουρου Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης, στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και της Ζέττας Αντωνοπούλου, Ιστορικού  Τέχνης, MSc Προστασίας Μνημείων Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου και Υποψήφιας Διδάκτωρ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Τη μετάφραση των κειμένων στην αγγλική γλώσσα έχει επιμεληθεί η Φραντζέσκα – Νικόλ Χρανιώτη, Κοινωνιολόγος-Θρησκιολόγος, εγγονή του γλύπτη και Υπεύθυνη έρευνας του έργου του.


Τα κείμενα και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό της δίγλωσσης έκδοσης (ελληνικά – αγγλικά) των 72 σελίδων, παρουσιάζουν την πορεία του έργου από τη στιγμή της ανάθεσης της δημιουργίας του στο γλύπτη από τον επικεφαλής της Εθνικής Αντίστασης στην Κρήτη, Καπετάν Μανώλη Μπαντουβά, τη σύλληψή του στο σχέδιο, τη δημιουργία του επάνω σε πλάκες πεντελικού μαρμάρου συνολικού μήκους 18 μέτρων, την επίσημη παρουσίασή του στο κοινό έως την τοποθέτησή του, ως Ζωφόρος στο Μουσείο- Ηρώο Αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης στο Ηράκλειο Κρήτης.  Στην έκδοση περιλαμβάνεται ανάλυση της μνημειακής αυτής Ζωφόρου, όπως επίσης και εκτενής αναφορά στην Προσωπικότητα, τη Ζωή και το Έργο του καλλιτέχνη Νίκου Σοφιαλάκη που γεννήθηκε το 1914 στους Έρφους Μυλοποτάμου Κρήτης και απεβίωσε το 2002 στην Αθήνα.

ΚΡΗΤΗ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ - Παγκρήτια Έκθεση

24-27 Μαΐου 2013 Το Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής "Νίκος Σοφιαλάκης" συμμετέχει στην Παγκρήτια Έκθεση "ΚΡΗΤΗ - Η ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ" που πραγματοποιείται στο Κέντρο Tae Kwon Do στο Φάληρο από τις 24-27 Μαΐου 2013.  Το Κέντρο σας περιμένει στο Περίπτερο #6 στο Διάδρομο "Νίκος Ξυλούρης" για να γνωρίσετε από κοντά τη δράση του αλλά και τη νέα έκδοση, "Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗ".


Η έκθεση, η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση της PromExpo και της Περιφέρειας Κρήτης, τελεί υπό την αιγίδα του του Υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, του Υπουργείου Τουρισμού, των Επιμελητηρίων Ηρακλείου, Χανίων, Ρεθύμνης και Λασιθίου, του Παγκόσμιου Συμβουλίου Κρητών, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Κρητικών Πολιτιστικών Σωματείων, της Παγκρήτιας Ένωσης, του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών, του Συνδέσμου Εξαγωγέων Κρήτης, της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, του Συνδέσμου Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης. 

Το μεγάλο αυτό γεγονός, εκτός από το εμπορικό του μέρος, θα πλαισιώνεται από δρώμενα πολιτιστικού και μουσικού χαρακτήρα που θα αναδύουν το άρωμα και την κουλτούρα της Κρήτης. Mε τη στήριξη της Παγκρήτιας Ένωσης προγραμματίζονται εορταστικές εκδηλώσεις για την επέτειο των 100 χρόνων από την Ένωση της Κρήτης με την Ελλάδα, τη συμβολή της στην οικονομία και στον πολιτισμό, καθώς και για την επέτειο της Μάχης της Κρήτης.

Ακολουθήστε το σύνδεσμο για τον ιστότοπο της Έκθεσης: www.promexpo.gr


ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΔΟΣΗΣ "Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ
ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗ" ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ 

17 Ιουνίου 2013

 

Το Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής «ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ» σας προσκαλεί να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση παρουσίασης της έκδοσης με τίτλο: «Η ΜΑΧΗ ΤΗΣ ΚΡΗΤΗΣ ΤΟΥ ΓΛΥΠΤΗ ΝΙΚΟΥ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗ» την Δευτέρα, 17 Ιουνίου 2013 στις 13:00 στην ΑΙΓΛΗ ΖΑΠΠΕΙΟΥ - Αίθουσα «Prive».

 

Η ειδική εικονογραφημένη έκδοση που εξέδωσε πρόσφατα το Κέντρο Νεοκλασσικής Γλυπτικής “Νίκος Σοφιαλάκης” παρουσιάζει το χρονικό της ομώνυμης Μάχης μέσα από την εικαστική ματιά του καλλιτέχνη, ο οποίος αναπτύσσει το θέμα σε εννέα αφηγηματικού χαρακτήρα πλάκες και διηγείται το ιστορικό αυτό γεγονός, που σημάδεψε ανεξίτηλα όχι μόνο την Ελληνική αλλά την Παγκόσμια Ιστορία.

 

Η έκδοση περιλαμβάνει, εκτός από το Προλογικό Σημείωμα του Ιδρυτή και Προέδρου του Κέντρου Αντιναυάρχου (εα) Π.Ν., Γεωργίου Π. Χρανιώτη, δύο εκτεταμένα κείμενα που συνιστούν Πρωτότυπες Μελέτες, συμβολές για μιαν εμβάθυνση στη νεοελληνική γλυπτική από τον Δημήτρη Παυλόπουλο,  Επίκουρο Καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών και την Ζέττα Αντωνοπούλου, Ιστορικό Τέχνης, Προϊσταμένη Ιστορικού Αρχείου Δήμου Αθηναίων και Υποψήφια Διδάκτωρ Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Παγκρητίου Ενώσεως.

 

Μετά την παρουσίαση της έκδοσης θα ακολουθήσει cocktail στο φουαγιέ της Αίθουσας «Prive»

ΚΕΝΤΡΟ ΝΕΟΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΓΛΥΠΤΙΚΗΣ "ΝΙΚΟΣ ΣΟΦΙΑΛΑΚΗΣ"

Νίκος Σοφιαλάκης | Ελληνικά
Nikos Sofialakis | English Site
  • Google+ Clean
  • w-youtube

 c. THE NIKOS SOFIALAKIS CENTER OF NEOCLASSICAL SCULPTURE

bottom of page